top of page
Zoeken

Sint-Jan wintertoernooi

En of we er van genoten hebben!


Na enkele jaren te moeten wachten door de kleine duivel genaamd COVID, konden we eind Januari eindelijk onder wild wapengekletter het feest van Sint-Jan Winter nogmaals vieren.

En dat gebeurde natuurlijk als vanouds weer door broederlijk de degens… langzwaarden … te kruisen tijdens het Sint-Jan Wintertornooi.Vol enthousiasme trokken we naar Gouda, waar we door onze broeders van onze Goudse afdeling werden ontvangen in de mooie sporthal Mammoet . En ja, iedereen uit Antwerpen was zelfs op tijd. De ene misschien al iets meer dan de andere. Dit jaar werden we overigens ook voor het eerst vergezeld door onze gloednieuwe afdeling uit Dordrecht! Een mijlpaal!Omkleden, oplijnen, groeten: steeds zoals het de gebruiken van onze Gilde betaamd. Na een korte maar heldere uitleg van de regels, stond iedereen dan ook te trappelen om eraan te beginnen.


Nieuw dit jaar was het opnieuw in leven geroepen postulanten tornooi. Nadat iedereen met minimaal de Leerlingen graad met het langzwaard had gestreden om de mooie trofee dit die jaar voor het eerst werd voorzien, gingen ook de postulanten aan de slag (letterlijk) maar dan met de Dussack.Maar eerst het Langzwaard. Na een spannend maar uitputtende voorronde waarin iedereen elkaar eenmaal tegenkwam om 5 punten te halen in max 2min, kwamen er uiteindelijk vijf finalisten uit de bus: Alan, Thomas, Desley, Lieven en Jan. En het moet geze


gd worden: het was een spannende en vaak gelijk opgaande strijd. Dat zorgde er ook voor dat op slechts 1 ronde tijd plots enkel nog Desley en Thomas overbleven om voor de hoogste eer - en vooral de trofee - te strijden. Ook bij deze laatste strijd werd duidelijk hoe klein de verschillen waren: hoewel beiden nog maar 1 ‘leven’ hadden, waren er maar liefst drie uitwisselingen nodig om een duidelijke winnaa


r aan te duiden. En die winnaar was niemand minder dan onze eigenste Keizer, Thomas Vertommen. ( lees verder onder foto)

Na deze spannende ontknoping maakten de postulanten zich op om ook hun vaardigheden te tonen. Ook voor hen stond er eerst een stevige voorronde te wachten voor de vijf finalisten bekend werden. En als we enkel kijken naar de punten van deze ronden, kunnen we wel stellen dat hij absoluut gedomineerd werd door Chris uit Gouda met maar liefst 43 punten. Maar ook de overige finalisten toonden mooie dingen en zo maakten Franky, Wout, Jos en Luc zich op om te strijden voor het goud.


In een prachtige finale waarin we enkele hele mooie gevechten zagen, staarden Chris en Franky als laatste overgebleven schermers elkaar in de ogen. Een intens duel volgde waarin Chris uiteindelijk toch zijn favorietenrol waarmaakte ondanks zeer hevig verzet van Franky. ( lees verder onder foto)
En zo komen we tot onze finale uitslag:Langzwaard: Dussack:

1. Thomas 1. Chris

2. Desley 2. Franky

3. Alan 3. JosVanwege de Gilde wil ik alvast nog onze ceremoniemeester Jesper bedanken voor de fantastische organisatie.


Ook iedereen - leerlingen en postulanten - die zich de hele dag hebben ingezet om naast het strijden ook de arbitrage op zich te nemen: heel erg bedankt


!


Verder nog bedankt aan Amarante en Ramona voor alle foto’s en ander beeldmateriaal. En uiteraard ook bedankt aan alle aanwezigen om er een prachtige dag van te maken.


1 weergave0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page