top of page
Zoeken

Campus Martius 2023

"Oranje Boven. Leve de koning! Hoera! Hoera! Hoera!"

Zo galmden de stemmen van de burgers Gouda over de Markt. Slechts een tiental meters van het historische stadhuis konden deze burgers een stoet aan mensen zien, in strakke schermpakken, wiens stem mee galmde over de Markt.


Ja, die schermers van de Sint-Michielsgilde weer. Enkel staan zij daar niet alleen. De zuidelijke accenten zijn nu niet enkel broeders uit Antwerpen, maar ook onze broeders van HSL; de Historische Schermclub Limburg. En zij niet alleen, ook andere gasten komen af op onze Campus Martius.


Een dag vol met schermen en een toernooi. Een toernooi naar het gehele lichaam, waar enkel de

slimste, snelste en meest tactische schermer de overwinning kon behalen. Dit allemaal voor een felbegeerde prijs:In een bloed zinderende halve finale wist onze eigen Alan het te schoppen naar de finale. Na een winst die tot de laatste uitwisseling onzeker was. Zijn tegenstander, Bor van HSL, wist zeker zijn mannetje te staan.


Eenmaal in de finale trof Alan Egon, van de Vlaamse club SwArta. Het zweet op de gezichten van de schermers leek niet enkel van fysieke inspanning te zijn. Met opperste concentratie ging het duo een zevental aan uitwisselingen aan. Een tik op de handen voor een punt. Een tweede uitwisseling, met een tik op de handen voor een ander.

Als een ontstopbare kracht tegen onverplaatsbaar object bleef de puntentelling gelijk op gaan tot de zevende en finale ronde. Hier wist Egon met een finale treffer een punt te halen; één punt wat voldoende bleek om de overwinning te halen.


Met zo een prachtige lentedag was er natuurlijk maar een goede manier om de dag af te sluiten; een barbecue en voldoende vocht om bij te komen zette de gezelligheid nog enkele uren voort. Een prachtige dag die nooit zo geslaagd zou zijn door onze gasten, waarvoor aan allen dank.


Wij zijn er volgend jaar weer bij. U ook?

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page